Companii

Preturile productiei industriale au crescut in aprilie cu 5,6%

02.06.2010, 10:06 18

Preturile productiei industriale pe total, piata interna siexterna, au inregistrat in aprilie o crestere cu 5,6% fata de lunacorespunzatoare din anul anterior, potrivit datelor InstitutuluiNational de Statistica (INS).

S-au remarcat cresteri de preturi in industria prelucratoare(+6,2%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor,activitati de decontaminare (+5,5%), la productia si furnizarea deenergie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat(+3,5%), in industria extractiva (+2,4%),

Pe marile grupe industriale, majorari semnificative de preturise remarca la produsele din industria energetica (+14,3%). Subnivelul inregistrat pe total s-au situat preturile produselor dinindustria bunurilor de uz curent (+5,4%), industria bunurilor defolosinta indelungata (+4,6%), industria bunurilor intermediare(+0,8%), industria bunurilor de capital (-0,7%).


Comparativ cu luna anterioara, preturile productiei industriale aucrescut in aprilie cu 1,3%.

Pe sectoare de activitate, s-au inregistrat cresteri de preturila produsele din industria extractiva (+2,2%), in industriaprelucratoare (+1,6%), la distributia apei; salubritate,gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,4%). Laproductia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apacalda si aer conditionat, preturile au scazut 0,4%.

Pe marile grupe industriale, majorari de preturi au avutprodusele din industria bunurilor intermediare (+2,6%), industriaenergetica (+1,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata(+0,8%) si cele din industria bunurilor de uz curent (+0,8%).Preturile produselor din industria bunurilor de capital au coboratcu 0,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO