Companii

Primăria Alba Iulia investeşte 33 mil. lei în reabilitarea străzilor din municipiu

Autor: Laurentiu Cotu

29.07.2012, 14:53 165

Primăria Alba Iulia derulează o investiţie în valoare totală de 33 mil. lei (peste 7 mil. euro) în lucrări de reparaţii ale străzilor din muncipiu. În cadrul proiectului ''Reparaţii capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară în municipiul Alba Iulia" sunt prevăzute lucrări de reparaţii şi reabilitări ale reţelei de străzi din cartierele Lipoveni şi Maieri, precum şi reconversia străzilor care fac legătura între aceste cartiere şi alte zone din municipiu.

Proiectul se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane.

Până în prezent, în cadrul acestei investiţii au fost modernizate 79% dintre străzi, au fost reabilitate în totalitate trotuarele cu facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, s-au finalizat lucrările pentru 20% dintre spaţiile verzi şi a fost înlocuită aproape în totalitate reţeaua de apă şi canal. Străzile finalizate în momentul de faţă sunt Nicolae Titulescu, Basarabiei, Munteniei, Lucian Blaga, Traian, Mihai Viteazu,

Dobrogei, Iaşilor pe 926 ml, Oituz, Simion Balint, Gheorghe Doja, Maramureşului, Bucureşti, Andrei Mureşanu, Florilor, Morii, Petre Dobra, Libertăţii şi Mărăşti. În prezent se mai lucrează pe străzile Siretului, Ion Arion, Călăraşilor şi Livezii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO