Companii

Primăria Bucureşti reintroduce taxa hotelieră. Hotelierii: Să ne spună ce vor face cu banii

Primăria Bucureşti reintroduce taxa hotelieră....

Autor: Mirabela Tiron

06.01.2014, 00:05 214
Taxa hotelieră  impusă în acest an unităţilor de cazare din Capitală ar putea rotunji conturile Primăriei Generale a Bucureştiului cu un milion de euro, potrivit calculelor ZF. Ofi­cialii Primăriei nu au anunţat public ce venituri aşteaptă din această taxă şi nici cum vor fi folosiţi banii colectaţi.
 
Toate hotelurile din Bucureşti, dar şi uni­tăţile de cazare ce funcţionează în regim ho­telier (apartamente, de exemplu) vor solicita ce­lor care se cazează plata unei taxe hoteliere de 1% din costul cazării. În Capitală sunt 11.000 de camere în hoteluri, gradul mediu de ocu­pare fiind de 56%, iar tariful mediu de 47 de euro, potrivit lui Lucian Marinescu, consultant în turism.
 
„Se instituie taxa hotelieră în municipiul Bucureşti din 2014. Taxa hotelieră se calcu­lea­ză prin aplicarea cotei de 1% la tarifele  de cazare practicate de unităţile de cazare“, po­tri­vit unei hotărâri aprobate de Consiliul Ge­neral al municipiului Bucureşti. Cota de 1% se aplică la valoarea totală a tarifului de cazare pen­tru fie­care zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Potrivit Codului fiscal, ad­mi­nis­traţia poate impune unităţilor de ca­zare o taxă ce variază între 0,5 şi 5% din tariful de cazare.
 
„Ideea de a introduce o astfel de taxă este corectă, se practică, însă problema este legată de cum vor fi folosiţi aceşti bani, dacă vor fi folosiţi pentru a crea o imagine pentru Bu­cu­reşti, pentru a face materiale de promovare. Să fie folosiţi corect banii“, a spus Lucian Ma­rinescu, consultant în turism în cadrul com­paniei Trend Hospitality.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24