Companii

Primăria Cluj-Napoca a încasat 1,4 mil. euro din taxe de parcare

Primăria Cluj-Napoca a încasat 1,4 mil. euro din taxe de parcare

Autor: Laurentiu Cotu

19.10.2011, 13:25 200

Primăria municipiului Cluj-Napoca a încasat în primele 9 luni ale acestui an aproximativ 5,8 mil. lei (circa 1,4 mil. euro) din taxe de parcare. Sumele încasate provin din abonamentele de parcări din cartiere, din parcările din zona centrală închise cu barieră, tichete de parcare, parcometre sau încasări numerar din parkingurile primăriei.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii clujene în acest an au fost înfiinţate 1.712 noi locuri de parcare, în cadrul lucrărilor de reeamenajare şi reabilitare realizate în cartiere. Astfel, în cartierul Mărăşti au fost înfiinţate 545 de noi locuri de parcare, în cartierul Mănăştur 382 de locuri, în Gheorgheni 300 de parcări, în Grigorescu 275, în centru 192, iar în Dâmbul Rotund 18 locuri de parcare.

În prezent, primăria Cluj-Napoca are în execuţie trei parkinguri de cartier: parkingul Băişoara, în cartierul Gheorgheni, parkingul Fabricii, în Mărăşti şi parkingul Mehedinţi, în Mănăştur.

'Aceste investiţii vor aduce în plus 784 de noi locuri de parcare. Locurile se atribuie pe bază de abonament anual, iar un loc în parking pentru o persoană fizică costă între 110 lei, în spaţiile acoperite şi 60 de lei pe terase. În ceea ce priveşte abonamentul pentru o parcare la sol, în cartiere costul este de circa 50 de lei, în funcţie de suprafaţa ocupată'', au spus reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO