Companii

Primul proiect al lui Nicolăescu la conducerea Ministerului Sănătăţii: cu 8 mil. lei vrea să repornească producţia de vaccinuri la Cantacuzino

Primul proiect al lui Nicolăescu la conducerea...

Autor: Ioana David

07.01.2013, 16:32 604

Producţia la Institutul Cantacuzino va demara în 6 luni, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat investiţii de 8 mil. lei pentru reponirea producţiei.

“În proiectul de buget, am alocat o sumă importantă pentru finalizarea lucrărilor de investiţie începute la institut. Conducerea unităţii m-a asigurat că, în 6 luni, cu aceşti bani, va avea posibilitatea să finalizeze lucrările restante pentru pentru linia de fiolaj şi dobândirea GMP”, a declarat ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministrul a mai spus că se vor aloca suplimentar aproximativ 2 milioane de lei, pentru preluarea unei secţii de vaccinuri de la Iaşi.

„Secţia este în prezent nefuncţională. Analizăm posibilitatea de a transfera această secţie la Bucureşti, astfel încât institutul să devină independent în producţia principalelor tipuri de vaccinuri şi să înceapă exportul”, a mai spus ministrul sănătăţii.

Ministerul va achiziţiona 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, iar dacă linia de producţie de la Institutul Cantacuzino va fi funcţională, există posibilitatea ca aceste produse să fie achiziţionate mai ieftin decât preţul pieţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO