Companii

Privatizarea Daewoo, dupa modelul BCR

20.02.2007, 18:58 17

Companiile care vor sa participe la privatizarea Daewoo Automobile Romania va trebui sa depuna ofertele preliminare in termen de 30 zile de la data publicarii anuntului de vanzare, iar ofertele finale vor fi acceptate pana la inceputul lunii iunie 2007, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
Anuntul de privatizare ar urma sa fie lansat la jumatatea lunii martie.
Calendarul de vanzare a Daewoo Craiova a fost analizat in sedinta de ieri a comisiei de privatizare, urmand ca datele exacte sa fie stabilite in perioada imediat urmatoare.
"S-a luat decizia ca Daewoo Automobile Romania sa fie privatizata dupa modelul Bancii Comerciale Romane, prin depunerea de oferte preliminare si, ulterior, de oferte finale.
Ofertele preliminare vor trebui depuse in termen de 30 zile de la publicarea anuntului de privatizare, iar cele finale vor trebui inregistrate pana la inceputul lunii iunie, in functie de durata evaluarii primelor oferte. Intentia este ca in cursul lunii iunie 2007 sa fie anuntat noul proprietar al uzinei", au afirmat sursele citate.
Statul va vinde intregul pachet de actiuni detinut la Daewoo Craiova, reprezentand 72,4% din titluri.
Compania Automobile Craiova, detinuta de stat, a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de Automobile Daewoo Craiova, pentru 60 de milioane de dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat la sfarsitul lunii august 2006.
In urma tranzactiei, Automobile Craiova si-a majorat participatia la Daewoo Romania la 100%. Statul este actionarul majoritar al Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22%.
Presedintele AVAS a anuntat, la 23 ianuarie 2007, ca General Motors (GM) si Ford - SUA, Tata - India si Chery Automobile (China) sunt interesate de preluarea Daewoo Automobile Romania, dar potrivit editiei electronice a publicatiei Shanghai Daily din 25 ianuarie, compania chineza nu intentioneaza sa cumpere uzina din Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO