Companii

Privatizarea SNTR tinde sa explodeze

26.06.2000, 00:00 24



Privatizarea Societatii Nationale Tututnul Romanesc (SNTR) este pusa sub semnul intrebarii si a capatat accentul unei lupte intre doi oameni de afaceri romani, Ioan Niculae, patronul lui InterAgro si Dan Voiculescu, patronul grupului GRIVCO. Curtea de Apel a anulat vineri licitatia de privatizare, constatand "nulitatea absoluta" a deciziei prin care firma InterAgro a fost desemnata castigatoare.

Compania greceasca Leaf Tobacco A Michailidis, care a intrat in competitia finala pentru privatizarea SNTR alaturi de InterAgro a contestat rezultatul licitatiei de privatizare, reclamand mai multe inadvertente in procedura si i-a solicitat premierului Mugur Isarescu sa reanalizeze modul in care a fost decis castigatorul licitatiei.

Pe de alta parte, firma InterAgro sustine ca in spatele actiunilor companiei grecesti este omul de afaceri Dan Voiculescu, afirmatii facute si de ministrul Agriculturii, Ioan Muresan, cu ocazia conferintei de presa in care a fost anuntata firma castigatoare.

Departamentul de Control al Guvernului a anuntat saptamana trecuta ca va declansa un control in privinta modului in care a fost realizata aceasta privatizare.

Firma InterAgro a castigat licitatia cu o oferta de 130 mil. dolari, in timp ce Leaf Tobacco oferise 144,5 mil. dolari, cu diverse conditionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO