Companii

Producătorul de îngheţată Betty Ice vinde de aproape 10 mil. lei în Bucureşti

Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice: Bucureştiul reprezintă pentru noi a doua piaţă după cea a Moldovei.

Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice: Bucureştiul reprezintă pentru noi a doua piaţă după cea a Moldovei.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.08.2015, 17:17 6312

Betty Ice, cel mai mare producător local de îngheţată, realizează aproape 10% din vânzări în Capitală, astfel că Bucureştiul îi aduce în con­turi vân­zări de 8-10 mi­lioa­ne de lei, conform cal­cu­lelor ZF pe baza datelor furnizate de companie.

„Vindem foarte bine în Moldova pentru că de aici am plecat şi avem cea mai bună prezenţă în piaţă, vindem bine şi în Bucureşti, Braşov. Cam astea sunt zonele de top şi urmează Con­stan­ţa, unde sezonalitatea e foarte mare şi avem o abordare diferită. Bu­cu­reştiul re­prezintă pentru noi a doua piaţă după cea a Moldovei”, spune Vasile Ar­me­nean, proprietarul produ­căto­rului sucevean Betty Ice, cu afaceri de 87,5 mil. lei.

El a debutat în comerţul cu îngheţată încă de la începutul anilor ’90, iar ulte­rior a pus bazele fabricii de îngheţată Betty Ice din Suceava, unde se produc branduri precum Lido, Moana, Polar sau Balleto. Unul dintre cele mai vân­dute branduri ca număr de bucăţi este Moana, conform infor­ma­ţiilor furni­zate anterior de companie.

Vasile Armenean spune că româ­nul este deschis să testeze arome noi de îngheţată, deşi la putere rămân cio­colata şi vanilia.

Compania este pre­zentă atât în maga­zine din comerţul modern şi tradi­ţional, cât şi în magazine proprii cu îngheţată. Betty Ice deţine patru magazine proprii în Braşov, Oradea, Sibiu şi Cluj şi are în construcţie astfel de unităţi în Iaşi şi Bu­cureşti. De ase­menea, pro­du­cătorul de îngheţată este pre­zent şi cu peste 100 de chioşcuri cu îngheţată în toată ţara şi cu apro­ximativ zece pe litoral, acolo unde vara este „punctul fierbinte” al vânză­rilor de îngheţată.

Betty Ice este unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul înghe­ţatei, cu 600 de salariaţi, în condiţiile în care sunt 4 fabrici de îngheţată mari pe plan local (cu peste 200 de salariaţi). Pe această piaţă, Betty Ice concurează cu alţi producători precum Alpin57 Lux, Top Gel, dar şi cu importatori precum Unilever (Algida, Napoca) sau Nestlé (Aloma, Joe, Nirvana).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO