Companii

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due îşi propune investiţii de un milion de euro în 2017

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due îşi...

Autor: Dragos Suciu

15.02.2017, 15:53 189

Investiţiile vizează extinderea operaţiunilor pe pieţe precum Germania, Republica Moldova şi ţările din spaţiul ex-iugoslav, dar şi achiziţia a două noi instalaţii de vopsit, cu un nivel al emisiilor foarte redus, cât şi modernizarea celor existente în scopul reducerii impactului asupra mediului înconjurător, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Piersante Savini, general manager al Savini Due.

”Pentru 2017 ne propunem investiţii de un milion de euro, atât pentru extinderea spaţiului de producţie, dotări tehnologice, dar şi pentru consolidarea brandului Savini Due la nivel naţional şi internaţional. Investiţiile tehnologice vor viza achiziţia a două instalaţii noi de vopsit care au un nivel al emisiilor redus considerabil. Pe lângă aceste investiţii, avem bugetate două acţiuni pe care le vom desfăşura împreună cu partenerii noştri locali destinate mediului înconjurător”, a spus Piersante Savini.

Investiţiile vor duce la crearea a 30-35 de noi locuri de muncă, iar compania va ajunge la un total de 400 de angajaţi.

Principala provocare în 2016 a fost susţinerea cererii şi atragerea forţei de muncă pentru locurile nou create, compania realizând 250.000 de corpuri de mobilier şi 900.000 de capace pentru WC.

Savini Due a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 112 milioane de lei, reprezentând o creştere de 38,2% faţă de 2015, şi cu un profit de patru milioane de euro, potrivit sursei citate.

Italienii mizează pe o creştere cu 15% a cifrei de afaceri faţă de 2016, susţinută de extinderea pe alte pieţe ale Europei şi eficientizarea procesului de producţie.

Compania activează aproape în toată Europa, exportul reprezintă 67% din cifra de afaceri anuală, iar majoritatea operaţiunilor economice sunt concentrate în România, Germania, Italia şi Franţa.
Savini Due este unul dintre pilonii care susţin economia locală din Alba prin forţa de muncă angajată şi contribuţiile semnificative la bugetul local.

Italienii s-au implicat an de an în diferite probleme şi necesităţi ale comunităţii din Alba, sprijinind Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, centre pentru copii şi asociaţii din judeţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO