Companii

Producătorul de vin Tohani vrea să introducă un fost castel în circuitul turistic

Producătorul de vin Tohani vrea să introducă un fost...

Autor: Ioana David

08.12.2014, 19:42 1008

Producătorul de vin Tohani din Dealu Mare (judeţele Prahova şi Buzău) vrea să introducă podgoria în circuitul turistic, mai ales că firma are în proprietate fostul castel al principelui Nicolae (unchiul fostului suveran Mihai I al României – n. red.), pe care vrea să-l reamenajeze.

„În funcţie de evoluţia economiei, vrem să dezvoltăm la Tohani partea turistică, pentru că turismul viticol are un potenţial cel puţin la fel de mare ca producţia. Avem fostul castel al principelui Nicolae (unchiul fostului suveran Mihai I al României – n. red.) pe care vrem să-l reamenajăm. Vrem să introducem Tohani în circuitul turistic viticol", a spus Virgil Mândru, pre­şe­din­tele Tohani. 

Omul de afaceri precizează însă că deocamdată nu este o perioadă "extraordinar de bună" din punct de vedere financiar.

"Criza nu a trecut deloc. Dacă ţara iese din criză, te apuci de investiţii, dacă nu, ar fi o greşeală“, a explicat Virgil Mândru.

În afară de sectorul de turism viticol, proiect ce depinde de evoluţia economiei, planurile pentru 2015 includ şi dezvoltarea segmentului de produse pre­mium din portofoliu. În opinia proprietarului Tohani, industria vinului este una dintre puţinele din România care a reuşit să treacă cu bine prin criză, deoarece producătorii au reuşit să acceseze fonduri europene, să-şi retehnologizeze fabricile, să replanteze viile.

În acest an producţia companiei a fost de 2,5 mi­lioane de kilograme de struguri, dar potenţialul maxim va fi atins abia în 2018, când toată via replantată va pro­duce. Tohani este cel mai mare pro­du­cător din Dealu Mare, având o su­prafaţă de 500 de hectare cu viţă-de-vie. Omul de afaceri controlează apro­ximativ 70% din acţiunile producă­torului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO