Companii

Producătorul General Beton încearcă să menţină la 10% marja de profit. „Nu putem controla volumele“

Producătorul General Beton încearcă să menţină la...

Autor: Mirabela Tiron

23.11.2016, 00:04 332

Producătorul de beton General Beton, parte a grupului italian Tonon, va termina anul cu afaceri în scădere cu 8-9% faţă de anul anterior, pe fondul reducerii cererii pentru beton, potrivit oficialilor companiei.

„Aproape 43% din cifra noastră de afaceri este generată de lucrările din Bucureşti, dar piaţa de betoane s-a contractat cu 9% în Capitală, nu au fost lucrări mari de infrastructură pe bani de la bugetul de stat“, a declarat pentru ZF Aurel Enuc, directorul general adjunct al General Beton. El spune că în acest an compania a livrat beton doar pentru un proiect al metroului din Bucureşti (Metrorex), pentru magistrala 5 din Drumul Taberei şi pentru un terminal de cereale Chimpex din Constanţa, pe lângă livrările de beton pentru proiecte rezidenţiale mici. Magistrala 5 de me­trou, prima linie de metrou construită de la zero în Bucureşti după ’89, ar urma să fie gata spre jumătatea anului viitor, potrivit Me­trorex.

Compania General Be­ton nu are contracte cu statul, ci livrează beton pentru proiecte finanţate de stat prin firme private de construcţii.

Piaţa betoanelor este dependentă, ca întregul sector al construcţiilor, de proiecte de anvergură derulate de stat sau de investitorii privaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO