Companii

Producătorul Zentiva vrea să lanseze patru medicamente în 2019

Producătorul Zentiva vrea să lanseze patru medicamente...

Autor: Georgiana Mihalache

24.05.2019, 00:07 1100

Producătorul de medicamente Zentiva, una din­tre cele mai mari fabrici locale de profil, deţi­nut de fondul de investiţii Advent International, are planuri să lanseze încă patru produse anul acesta, după ce în 2018 a investit 20 mil. lei în fabrica din Bucureşti.

„Peste 87% din producţie sunt medicamente ge­ne­ri­ce, avem un mic portofoliu de produse OTC şi su­pli­mente alimentare. Cel mai cunoscut este Tarosin. Ne ui­tăm şi la datele din piaţă, suntem interesaţi să lansăm me­dica­mente unde este cerere. Lansăm patru produse anul aces­ta şi pe termen lung, în următorii patru ani, vrem să lan­săm peste 30 de produse“, a spus pentru ZF Simona Cocoş, directorul general al Zentiva.

Ariile terapeutice acoperite de medicamentele care ies pe porţile fabricii din Bucureşti sunt cardiologia, gastro-enterologia, tratamentul durerii.

Zentiva exportă circa 50% din medicamentele fabri­ca­te local în 29 de ţări din Europa, dar şi în Ucraina sau Rusia.

Piaţa totală de medicamente a ajuns la 16 miliarde de lei în 2018, în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO