Companii

Profit cu 90% mai mare la Electroaparataj pe primul semestru

13.05.2004, 00:00 31

Producatorul de echipamente electrice Electroaparataj Bucuresti a incheiat primul trimestru al anului cu un profit net de 7,5 miliarde lei (190.000 de euro), in crestere in lei cu 89,6% comparativ cu profitul aferent perioadei similare a anului precedent. In primele trei luni ale anului, compania a realizat o cifra de afaceri de 134,7 miliarde lei (3,3 milioane euro), in crestere in lei cu 9,1%  fata perioada similara a anului trecut. Principalul factor care a contribuit la cresterea cifrei de afaceri a fost productia vanduta, care in primul trimestru a avansat cu 9,4%, atingand o valoare de 132 miliarde lei.
Tinand cont de rezultatele financiare inregistrate la inceputul anului, compania se afla in program cu atingerea nivelurilor bugetate pentru acest an.  In 2004, compania si-a propus sa obtina un profit net de 41,1 miliarde lei, in crestere cu 15,1% fata de profitul inregistrat anul trecut. Electroparataj intentioneaza sa realizeze o cifra de afaceri de 610 miliarde lei, o valoare cu 14,7% mai ridicata decat cea raportata pentru anul trecut.
Electroaparataj face parte dintr-un grup de companii din domeniul electrotehnic, care mai include societatile Imsat Bucuresti, Umeb si Electrotehnica, toate controlate de fondul de investitii Broadhurst.
In cadrul Electroaparataj,  Broadhurst impreuna cu un alt fond de investitii, Lindsell Enterprises, controleaza 85% din numarul total de actiuni. La inceputul anului, Electroaparataj a preluat un pachet de 71% din actiunile companiei Energoutilaj Bucuresti de la Autoritatea pentru Privatizare, fondul de investitii Broadhurst preluand astfel in mod indirect controlul asupra producatorului de utilaje energetice. Electroaparataj este si unul din actionarii Libra bank, pe care fondul de investitii a preluat-o indirect prin intermediul mai multor companii pe care le controleaza.
  Electroaparataj produce aparate electrice pentru uz industrial si casnic, piese de schimb si accesorii auto. Pe piata interna, cel mai important client al companiei este Dacia Renault Pitesti, vanzarile catre aceasta societate reprezentand 20% din cifra de afaceri . Electroaparataj exporta aproape o treime din produsele sale. principalii clienti externi fiind companii din Franta , Germania si grupul suedez ABB.
Actiunile Electroaparataj sunt listate la Categoria a II- a Bursei de Valori, ultima tranzactie de ieri cu aceste titluri perfectandu-se la pretul de 2.800 lei/actiune, in crestere cu 3,7% fata de cotatia precedenta. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO