Companii

Profitul Carlsberg a scăzut cu 6,1% în trimestrul al doilea, la 574 milioane dolari

Autor: Anca Dumitrescu

15.08.2012, 15:34 79

Rezultatul, influenţat de condiţiile meteorologice nefavorabile care au afectat vânzările în Europa şi de creşterea cheltuielilor pentru publicitate, a fost calculat înainte de deducerea dobânzilor şi elementelor excepţionale.

"Rezultatele sunt dezamăgitoare, iar Carlsberg poate menţine previziunile anuale neschimbate numai datorită influenţei favorabile a cursului de schimb valutar", a declarat Eddy Hargreaves, analist la Canaccord Genuity în Londra.

Veniturile Carlsberg au urcat în trimestrul al doilea cu 4,5%, la 19,59 miliarde de coroane (3,23 miliarde dolari). Excluzând influenţa cursului valutar, vânzările au avansat cu 2%, după ce grupul a majorat preţurile.

Producătorii de bere au fost afectaţi de precipitaţiile din Europa Occidentală, care au dus la scăderea consumului de bere.

Anheuser-Busch InBev a anunţat în iulie că vânzările grupului sunt afectate de vremea ploioasă, iar SABMiller a avertizat în privinţa volumului redus al vânzărilor în Europa Occidentală, chiar dacă turneul de fotbal Euro 2012 a stimulat vânzările în ţările Europei Centrale şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO