Companii

Profitul MobiFon a crescut cu 85%

12.11.2001, 00:00 14



Profitul operational al operatorului de telecomunicatii mobile MobiFon a crescut cu 85%, in primele noua luni ale anului, pana la 83,9 milioane de dolari, odata cu majorarea cu 62% a numarului total de utilizatori, la peste 1,62 milioane, se arata intr-un comunicat al companiei olandeze de telecomunicatii ClearWave N.V., actionarul majoritar la MobiFon si Cesky Mobil, detinuta de grupul canadian Telesystem International Wireless Inc. (TIW).

MobiFon, cu o cota de piata de 50%, a obtinut, in perioada ianuarie-septembrie, venituri de 260,7 milioane de dolari, din prestari de servicii, cu 20% peste nivelul consemnat in primele noua luni ale anului 2000.

Profitul operatorului calculat inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, amortizare si variatiile de curs valutar s-a cifrat la 139 milioane de dolari, comparativ cu 96,3 milioane de dolari.

Numai in trimestrul al treilea, profitul operational al MobiFon s-a dublat la 32,9 milioane de dolari, in timp ce veniturile operationale au cunoscut o crestere de 21%, la 96,1 milioane de dolari.

Numarul utilizatorilor serviciilor de telefonie mobila oferite de operator a crescut de la 148.000, in perioada corespunzatoare a anului trecut, la peste 160.000 de persoane.

In primele noua luni, ClearWave a obtinut un profit net de 5,3 milioane de dolari, fata de pierderi de 13,1 milioane de dolari, in aceeasi perioada a anului 2000.

Compania a obtinut profit pentru prima data, in trimestrul al doilea al acestui an, raportand un rezultat net de 1,5 milioane de dolari. Veniturile sale din prestari de servicii au urcat cu 51%, la 343,3 milioane de dolari.

"Suntem extrem de multumiti de performantele din trimestrul al treilea si primele noua luni, de remarcat fiind cresterea puternica a numarului de clienti, eficienta managementului costurilor si punerea in aplicare cu succes a strategiilor. De asemenea, rezultatele reflecta pozitia de lider detinuta pe piata din Romania si dezvoltarea rapida in Cehia", a declarat presedintele si directorul executiv al ClearWave, Al Tolstoy.

La sfarsitul lunii septembrie, numarul clientilor grupului olandez a depasit nivelul de 2,3 milioane, dublu fata de anul precedent.

In medie, numarul utilizatorilor serviciilor de comunicatii mobile furnizate de ClearWave a crescut, in aceasta perioada, cu 92.000 de persoane in fiecare luna.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO