Companii

Profituri mai mici pentru UPS

27.04.2001, 00:00 14



Profiturile companiei de curierat United Parcel Service (UPS) au scazut, in primul trimestru al anului, la 582 milioane de dolari, valoarea unei actiuni ridicOndu-se la 51 de centi, fata de 813 milioane de dolari obtinuti in aceeasi perioada a anului trecut si 56 de centi pentru o actiune, informeaza Journal of Commerce.

Rezultatele obtinute au confirmat estimarile companiei, potrivit carora valoarea unei actiuni se va situa, in primul trimestru, intre 49 si 51 de centi. Incasarile au totalizat suma de 7,5 miliarde de dolari, cu 4% mai mult decOt anul trecut.

Oficialii companiei au declarat ca exista mai multi factori care au determinat aceste pierderi, printre acestea numarOndu-se costurile mari, scaderea cererii globale si incetinirea procesului de crestere economica din Statele Unite, care s-a accentuat mai ales in luna martie.

"Procesul de dezvoltare economica a fost mult mai lent decOt ne-am fi asteptat si de aceea nu putem fi multumiti de rezultatele obtinute", a declarat Jim Kelly, presedintele UPS.

UPS, a anuntat la inceputul acestui an achizitionarea Fritz, unul dintre liderii mondiali in domeniul expeditiilor de marfuri, pentru suma de aproximativ 450 milioane USD in actiuni UPS.

Tot in prima parte a acestui an UPS si FedEx Corp. s-au aliat in vederea stoparii intrarii Deutsche Post AG pe piata nord-americana, prin intermediul DHL Worldwide Express, afirmand ca miscarea firmei germane este anti-concurentiala si au cerut guvernului federal sa ia masuri impotriva DHL Worldwide Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO