Companii

Proiect european de 3 mil. lei pentru reabilitarea centrului de persoane cu scleroză din Oradea

Autor: Laurentiu Cotu

11.03.2012, 14:13 67

Primăria Oradea implementează un proiect european în valoare de 3 mil. lei (peste 700.000 de euro), din care 2,4 mil. lei (560.000 de euro) reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile, ce constă în reabilitarea şi modernizarea centrului de zi pentru persoane cu scleroză multiplă. Proiectul ''Reabilitare, modernizare, extindere centru de zi pentru persoane cu scleroză multiplă din municipiu Oradea" este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3. - Domeniul major de intervenţie 3.2 - Infrastructura socială.

Investiţia prevede reabilitarea şi modernizarea unei suprafeţe de 904 mp, reprezentând spaţii de la parter şi etaj, creşterea gradului de accesibilitate în aceste spaţii, dotarea cu aparate necesare recuperării persoanelor cu scleroză, precum şi echipamente de calcul IT.

În prezent, 27 de persoane beneficiază de serviciile centrului de zi, însă după finalizarea acestui proiect, numărul acestora va fi de 67, ca urmare a creşterii capacităţii pe care unitatea o va putea asigura.

Potrivit municipalităţii Oradea, lucrările de reabilitare a centrului de zi pentru persoane cu scleroză vor fi finalizate în următoarele trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24