Companii

Proiect european de 8 mil. lei pentru restaurarea muzeului Ceasului din Ploieşti

Autor: Laurentiu Cotu

29.07.2012, 13:56 121

Consiliul Judeţean Prohova a câştigat un proiect european în valoare totală de circa 8 mil. lei (peste 1,7 mil. euro), din care 5 mil. lei (peste 1 mil. euro) reprezintă valoarea nerambursabilă, pentru reabilitarea muzeului Ceasului ''Nicolae Simache" din Ploieşti.

Proiectul ''Restaurarea şi consolidarea muzeului ceasului Nicolae Simache, Ploieşti" a primit finanţare în cadrul Axei prioritare 1 - ''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 ''Planuri integrate de dezvoltare urbană", Sub-domeniul "Poli de creştere". Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Lucrările de restaurare şi consolidare propuse prin proiect prevăd consolidarea structurii, refacerea faţadelor, a tâmplăriei, finisajelor interioare, tencuielilor, pardoselilor, extinderea instalaţiilor electrice, de apă şi canalizare. De asemenea, se vor executa lucrări de amenajare exterioară, trotuare de protecţie, alei, împrejmuire, spaţii verzi.

Muzeul Ceasului a fost înfiinţat în anul 1963, într-o sală a palatului Culturii din Ploieşti, de profesorul Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie între anii 1954 şi 1971. Ulterior, colecţia de ceasornice a fost mutată într-o clădire construită la finele secolului al XIX-lea.

Patrimoniul muzeului Ceasului ''Nicolae Simache" numără în prezent peste 4.000 de piese şi componente specifice, de la primele ceasuri (cadranele solare, ceasurile arzătoare, cu apă sau cu nisip), până la ceasornicele mecanice, cutiile muzicale ce funcţionează cu mecanismele de la ceasornice, precum şi ceasurile bijuterii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO