Companii

Proiect imobiliar Global Finance de 140 mil. euro

06.02.2006, 19:24 20

Fondul de investitii elen Global Emerging Property Fund (GEPF), administrat de Global Finance, a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte un proiect comercial de 140 mil. euro.

Proiectul imobiliar va fi dezvoltat in trei etape si va cuprinde imobile de birouri si spatii comerciale, afirma reprezentantii GEPF.

Fondul de investitii a achizitionat recent sase hectare de teren in zona Pipera de la Gigi Becali, unul dintre cei mai mari proprietari de teren si finantator al clubului de fotbal Steaua.

Valoarea tranzactiei pentru teren s-a ridicat la 15-16 milioane de euro, Becali incasand deja banii. Aceasta a fost prima afacere in Romania facuta de GEPF, fond lansat anul trecut cu o capitalizare initiala de peste 125 de milioane de euro.

Nivelul investitiilor poate ajunge pe termen lung la 450 de milioane de euro, care vor fi finantate atat din capitalul fondului, cat si din imprumuturi atrase. Strategia GEPF vizeaza dezvoltarea de proiecte de birouri, spatii comerciale si parcuri logistice.

Principalii investitori ai GEPF sunt fondul austriac Immofinanz prin Immoeast si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

In acest moment, piata romaneasca de real estate este cotata ca una dintre cele mai atractive oportunitati de afaceri din regiune, dat fiind nivelul ratei anuale de profit (yield) de circa 8-9%, situat inca peste Ungaria, Cehia sau Polonia.

Global Finance este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri din regiunea Balcanilor, cu fonduri de aproximativ 700 de milioane de euro.

Interesul lor vizeaza active din Romania, Bulgaria, Serbia si, mai recent, Ucraina.

In Romania, Global Finance a fost si este activ prin intermediul mai multor fonduri, care au fost implicate in afacerile Sicomed, TotalSoft (IT&C) si lantul de supermarketuri La Fourmi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO