Companii

Proprietarii Astral Impex, 35 mil. euro cu SPAR

02.10.2007, 18:26 378

Oamenii de afaceri aradeni Ioan si Floare Cuc, proprietarii Astral Impex, al patrulea mare distribuitor de bunuri de larg consum de pe piata, vor ajunge la afaceri de 35 mil. euro in acest an din reteaua de magazine SPAR, triple fata de anul anterior, potrivit reprezentantilor retelei. Astral Impex a avut anul trecut afaceri de peste 123 mil. euro.
Familia Cuc detine licenta pentru dezvoltarea retelei olandeze de retail SPAR in Romania, avand planificate pe termen lung investitii de 350 mil. euro in 250 de supermarketuri si hipermarketuri. Primul magazin SPAR pe piata locala a fost inaugurat anul trecut, la Arad, in prezent lantul avand 11 magazine.
Pentru finantarea afacerii din retail, proprietarii Astral Impex colaboreaza cu fondul american de investitii Morava. Potrivit reprezentantilor companiei SPAR Romania, investitiile in dezvoltarea retelei au ajuns in prezent la aproximativ 24 mil. euro. Sotii Cuc sunt oameni de afaceri foarte discreti, ei evitand sa faca declaratii in presa.
In primul an de operare, reteaua SPAR a adus investitorilor aradeni un profit net de aproape un milion de euro, la o cifra de afaceri de 9,3 mil. euro, conform datelor pe 2006 de la Ministerul Economiei si Finantelor.
Anul trecut, compania de distributie detinuta de sotii Cuc, Astral Impex, a realizat o cifra de afaceri de 123,7 mil. euro si un profit net de 0,6 mil. euro, fiind pozitionata in topul celor mai mari cinci companii de distributie pe piata FMCG (bunuri de larg consum), dupa Interbrands Marketing& Distribution, Aquila Group si Top Brands Distribution.
Printre cei mai mari furnizori ai companiei aradene se numara Philip Morris, Kraft Foods si Wrigley, aceasta avand o acoperire regionala si aproximativ 700 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO