Companii

Proprietarii hotelului Cormoran incearca de trei ani sa vanda

18.10.2009, 23:18 1448

Omul de afaceri Cornel Gaina, care detine alaturi de sotia sapachetul majoritar de actiuni la complexul hotelier Cormoran dinDelta Dunarii, a spus ca incearca sa vanda proprietatea de treiani, insa nu gaseste clienti.

"Au venit persoane care au cerut informatii despre complex siatat. Vreau sa vand Cormoran din cauza agresiunii fiscale, dar si avarstei inaintate pe care o am", a declarat Gaina, 56 de ani, carecontroleaza 57% din pachetul de actiuni impreuna cu Mihaela Gainasi Lidia Gaina. Ceilalti actionari ai complexului sunt Bruno deGiraud Dagay, Stefan Romica Popa, Marinela Giusca, MiricaDumitrescu si Societatea de Investitii Financiare Muntenia.

Pe jumatate gol

Complexul Cormoran, care cuprinde un hotel de trei stele, opensiune si 15 vile, ce cumuleaza 280 de locuri de cazare, a avutun grad de ocupare de 47% in primele noua luni anul acesta fata de65% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit lui Gaina.

Cifra de afaceri estimata anul acesta se ridica la 880.000 deeuro, fata de 1,7 milioane de euro anul trecut, potrivitproprietarului si datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.Compania Cormoran Prod Impex, in care lucreaza un numar mediu de 63de angajati, a inregistrat anul trecut pierderi de 130.000 de euro,potrivit Ministerului de Finante.

"Pretul la care m-am gandit este de 6-7 milioane de euro, inurma evaluarii realizate. Acest pret este negociabil, mai ales inconditiile actuale", a spus el, adaugand ca in urma cu doi ani isievalua complexul la 22 de milioane de euro.

Suprafata construita a complexului din localitatea Uzlina,judetul Tulcea, este de 9.000 de metri patrati, iar cea totalaajunge la 7,5 hectare. Pretul de cazare intr-o camera single lahotelul de trei stele din complexul Cormoran este de 205 lei deduminica pana joi si de 240 de lei vineri si sambata in aceastaperioada, in timp ce o camera single la pensiunea de trei margaretevariaza intre 130 si 150 de lei in functie de ziua aleasa, potrivitdatelor de pe site-ul companiei. Cormoran mai ofera pe langa locuride cazare si locuri in sali de conferinte, doua restaurante, odiscoteca, doua terenuri de tenis, terenuri de echitatie, douapiscine, spatii de joaca pentru copii.

Credite de sute de mii de euro

Constructia complexului a inceput in anul 1994, valoareacreditelor pe care trebuie sa le plateasca Gaina la banci fiind de700.000 de euro.

Mai multi proprietari de pensiuni din zona Deltei Dunarii seplang ca afacerile lor sunt in scadere din cauza numarului mai micde clienti, care duce la grade de ocupare reduse. Numarul deturisti pe care i-a atras Delta Dunarii a fost de aproape 40.000 deturisti din luna mai pana in august anul acesta, de trei ori maiputin fata de aceeasi perioada a anului trecut, turistii strainireprezentand doar 23% din total, potrivit AdministratieiRezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Datele furnizate de ARBDD reprezinta o centralizare a cifrelorprimite de la pensiunile care emit facturi, fara a fi inclusedatele pensiunilor care lucreaza la negru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO