Companii

Proprietarii MedLife si Mihaela Leventer construiesc primul spital de dermatologie si chirurgie estetica

Proprietarii MedLife si Mihaela Leventer construiesc primul spital de chirurgie estetica

Mihaela Leventer, 53 de ani: Cele doua companii participa in mod egal la aceasta investitie, clinica actuala urmand sa fie relocata si extinsa. Actuala echipa va fi nucleul de baza al spitalului

08.07.2009, 18:42 1905

MedLife, cel mai mare operator de clinici private de pe piata locala, a semnat un parteneriat cu Dermastyle, clinica dezvoltata de Mihaela Leventer, pentru a pune bazele primului spital privat de dermatologie si chirurgie estetica de pe piata locala. Pe aceasta piata exista in prezent doar clinici private.
"Cele doua companii participa in mod egal la aceasta investitie, clinica actuala urmand sa fie relocata si extinsa. Actuala echipa va fi nucleul de baza al spitalului, dar vom mai angaja personal pentru fiecare departament", a declarat Mihaela Leventer, 53 de ani, medic primar dermatolog, actualul coordonator al Clinicii Dermastyle. Investitia se va derula in doua etape, fondurile necesare primei faze fiind de un milion de euro, pentru ca in urmatorii trei ani valoarea sa atinga 2,5-3 mil. euro.
Proiectul va fi lansat in luna octombrie si se va intinde pe o suprafata de 1.500 de metri patrati in zona de nord a Capitalei. In ce priveste costurile serviciilor, clinica va pastra preturile actuale.
"Pretul unui consult la medicul specialist, de exemplu, este de 100 de lei, iar la medicul primar, 200 de lei. Aceste tarife se vor mentine la acelasi nivel", spune Leventer.
Amortizarea investitiei se va face in patru - cinci ani, iar actionarii nu au decis inca sub ce brand va opera spitalul. Clinica Dermastyle este una dintre cele mai cunoscute clinici de nisa de pe piata locala, fondata in 1996 de Mihaela Leventer.
In primul trimestru al acestui an, MedLife, afacere dezvoltata de familia Marcu, a inregistrat o cifra de afaceri de 28 de milioane de lei (6,8 milioane de euro), in crestere cu 73% fata de perioada similara din 2008. Pentru intregul an, compania si-a bugetat afaceri de 31,5 milioane de euro si investitii de 5 milioane de euro.
Actionariatul MedLife se imparte intre Mihai Marcu, (31,9% din titluri), medicul pediatru Mihaela Gabriela Cristescu (24%), Nicolae Marcu (24%), si International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, cu 20% din actiuni.
In primavara acestui an, MedLife a anuntat ca analizeaza posibilitatea vanzarii unui pachet minoritar de actiuni fara a lua insa in calcul cedarea controlului firmei. In cazul in care se va finaliza, acesta ar fi primul deal important de pe piata serviciilor medicale private din ultima perioada.
In ultima perioada tot mai multe clinici private de mari dimensiuni au inceput sa se orienteze catre serviciile de nisa independente de veniturile caselor de asigurari pentru a isi asigura marje de profit in crestere.
Pe piata serviciilor medicale, estimata la 350-400 mil. euro, MedLife concureaza cu Medicover, Romar, Centrul Medical Unirea, Gral, Medsana, Sanador.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24