Companii

Psion are un nou client in firma Compaq

28.06.2000, 00:00 39



Compania britanica Psion a anuntat ca a incheiat un acord privind furnizarea tehnologiei Bluetooth grupului american Compaq - unul dintre cei mai mari producatori de computere din lume. Bluetooth este o noua tehnica de conectare care va permite dispozitivelor electronice sa se dispenseze de toate firele, cu exceptia cablului de alimentare. Tehnologia consta intr-o conexiune de date prin intermediul undelor radio pe frecvente neutilizate. In stadiul actual al dezvoltarii tehnologiei Bluetooth, conexiunea se poate realiza la o distanta de pana la 10 metri, dar in viitor se preconizeaza marirea acesteia pana la 100 m.

Metoda ofera doua avantaje-cheie in comparatie cu transmisiunile in infrarosu - aparatele nu trebuie sa se afle intr-un camp vizual direct, iar un singur dispozitiv isi poate difuza semnalul catre mai multi recipienti simultan.

Aproximativ 1.400 firme si companii si-au anuntat sprijinul pentru noua tehnologie, primele produse care vor functiona pe baza acesteia urmand sa apara pe piata chiar in acest an.

Bluetooth este un standard industrial deschis, avand ca parteneri principali companii de renume precum Ericsson, Microsoft, Intel si Nokia. Tehnologia wireless este foarte utila pentru conectarea unui calculator la o imprimanta sau a unui telefon mobil la aparatul auditiv montat pe ureche, avand numeroase aplicatii in domeniul telecomunicatiilor, echipamentelor medicale, sincronizarii datelor intre calculatoare si multe altele.

Potrivit estimarilor facute de Psion, in doar cativa ani vor exista miliarde de aparate care sa utilizeze standardul Bluetooth. Acum doua saptamani, Psion a platit 5 milioane de dolari pentru o un pachet de 3,2% din actiunile Widcomm Inc., o companie americana specializata in tehnologia Bluetooth.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO