Companii

Qatarezii pun la bătaie 500 de mil. euro pentru achiziţii în agricultură

Qatarezii pun la bătaie 500 de mil. euro pentru achiziţii în agricultură

Foto: Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

18.10.2011, 16:26 386

Hassad Food, companie cu afaceri în domeniul agroalimentar controlată de statul Qatar prin intermediul fondului său suveran de investiţii, intenţionează să investească 500 de milioane de dolari pentru a achiziţiona companii producătoare de alimente din toată lumea, scrie Gulf News.

Qatarezii de la Hassad au achiziţionat deja 13 ferme în Australia unde produc grâu şi cresc 150.000 de oi. Prin intermediul acestui proiect Hassad Food vizează şi livrări anuale de 50.000 de tone de grâu către Qatar.

Mai mult, compania deţine şi 100.000 de hectare de terem în Sudan şi derulează un proiect în Turcia care se concentrează tot pe producţia de carne de oaie şi grâu.

În prezent Hassad negociază pentru investiţii în agricultura din Brazilia unde vizează producţia de carne de vită, de ulei vegetal şi zahăr.

Pe de altă parte, Hassad urmăreşte şi semnarea de contracte pentru livrarea de orez cu producători din Vietnam, Pakistan sau India.

Reprezentanţii Hassad Food şi-au arătat interesul şi pentru agricultura din România, aceştia fiind prezenţi toamna trecută la Bucureşti cu ocazia unui forum de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24