Companii

RASDAQ a inregistrat pierderi de 580 milioane de lei

18.05.2001, 00:00 20



Bugetul de venituri si cheltuieli al societatii RASDAQ pe anul 2001 ar putea fi rectificat, dupa ce societatea a inregistrat pierderi de 580 milioane de lei in primele trei luni ale anului. Totodata modificarea bugetului este necesara pentru ca nivelul comisioanelor de tranzactionare pe care a fost fundamentat initial bugetul au scazut.

In primele trei luni ale anului RASDAQ a realizat venituri totale de 2,29 miliarde de lei, ceea ce reprezinta 20% din totalul previzionat pentru acest an.

Comitetul Director al ANSVM, asociatia brokerilor care administreaza RASDAQ, a convocat saptamana viitoare o adunare generala a asociatiei, in care sa fie adoptata noua forma a bugetului.

Veniturile totale ale RASDAQ sunt estimate conform propunerii de buget la 11,2 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile sunt apreciate la 11,03 miliarde de lei. Profitul brut calculat pentru 2001 este de 178 milioane de lei. In 200 RASDAQ a avut pierderi de 32 milioane de lei iar in 1999 un profit de 604 milioane de lei.

Bugetul este apreciat drept unul de austeritate de conducerea ANSVM. In acest buget nu au fost alocate nici un fel de sume pentru dezvoltarea sistemului informatic de tranzactionare.

Veniturile pe acest an au fost estimate pornind de la noile comisioane (mai mici) stabilite de conducerea ANSVM.

Echilibrarea bugetului a fost atinsa prin reducerea cheltuielilor cu telecomunicatiile si reducerea cheltuielile cu personalul care au fost scazute prin renuntarea la consiliul de conducere al RASDAQ, eliminarea indemnizatiilor catre salariati si inghetarea nivelului salariilor.

Conducerea ANSVM a sanctionat cu mustrare pe Anca Dumitru, directorul general al RASDAQ pentru atitudinea fata de Consiliul Director al ANSVM la elaboprarea bugetului.

Surse din piata au declarat pentru Ziarul Financiar ca acesta mustrare este o prima etapa inaintea inlocuirii directorului RASDAQ cu Dana Ionela ?incu, acutualul secretar al conducerii ANSVM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO