Companii

Remus Borza numeşte un finanţist la conducerea Spitalului Polisano

Remus Borza. Mediafax Foto

Remus Borza. Mediafax Foto

Autor: Ioana David

04.11.2014, 00:03 475

Spitalului European Polisano din Sibiu, parte a grupului Polisano cu afaceri anuale de peste 400 mil. euro, are de ieri un nou director general în persoana lui Celestin Constantin, de profesie economist, dar cu o experienţă în sănătate câştigată în sistemul public.

Aceasta este a doua numire importantă pe care avocatul Remus Borza o face de la instalarea în funcţia de preşedinte. Poziţia de director general este nou creată.

Borza, cunoscut în mediul de business prin intermediul firmei de avocatură Borza şi Asociaţii şi a celei de insolvenţă Euro Insol, a sosit el însuşi de mai puţin de trei luni în funcţia de preşedinte al grupului, însă a implementat rapid mai multe schimbări. La numai o săptămână de la numire, Borza instalase deja o conducere nouă la distribuitorul Polisano, cea mai mare firmă din grupul cu acelaşi nume, un nou director general şi un nou director financiar. 

Acum el l-a numit pe Celestin Constantin la conducerea Spitalului European Polisano din Sibiu, care a fost deschis în 2013 în urma unor investiţii de 25 mil. euro. Spitalul are 35 de specialităţi, printre care chirurgia cardiovasculară, neurochirurgia, ortopedia, chirurgia plastică, radiologia, opt săli de operaţie, o maternitate şi un centru de radioterapie (un proiect de 4 mil. euro). Pe segmentul de radioterapie compania va investi aproape 20 mil. euro în următoarele luni în deschiderea a patru noi centre.

Celestin Constantin a absolvit Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE (în 1996), are un masterat în Management şi un MBA în domeniul financiar-contabil, iar din 2013 este doctor în economie, potrivit datelor furnizate de companie. De-a lungul timpului a lucrat la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (între 1997 şi 1998), a fost şeful Serviciului Buget-Financiar la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti (1999 - martie 2003), director financiar contabil, director administrativ şi şef Serviciu Achiziţii la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca – Bucureşti (2003-2011) sau manager general al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon din Bucureşti (2011-2013).

Grupul Polisano are activităţi în producţia şi distribuţia farma, are şi farmacii, clinici şi spitale, fiind singura companie integrată din sectorul de sănătate. Grupul Polisano a fost fondat de medicul Ilie Vonica, care a murit anul acesta, afacerea fiind acum dezvoltată de fiica acestuia şi soţul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO