Companii

Responsabil genetic pentru cresterea parului

27.03.2003, 00:00 18

Cercetatorii de la Howard Hughes Medical Institute, din cadrul Rockefeller University, au reusit sa descifreze procesul genetic ce duce la aparitia mugurilor epiteliali (foliculii firului de par) si la cresterea firului de par, potrivit Science daily.
Descoperirea ar putea face posibila intelegerea procesului de crestere a dintilor, dezvoltarea plamanilor, dar si a cancerului de piele.
Totusi, potrivit unui articol pe aceasta tema publicat recent in publicatia Nature, echipa de cercetatori condusa de Elaine Fuchs s-a concentrat cu precadere asupra aspectului principal al decoperirii, reusind sa altereze interconexiunea dintre cele doua molecule despre care s-a stabilit anterior ca sunt direct implicate in formare mugurilor epiteliali.
Specialistii condusi de Fuchs s-au straduit sa descopere o metoda pentru rezolvarea problemelor de pilozitate la om, fie ca este vorba despre stimularea cresterii parului sau eliminarea parului si au ajuns la concluzia ca exista posibilitatea de a modifica in mod controlat dezvoltarea mugurilor epiteliali, deschizand, astfel, perspectiva aparitiei unor noi medicamente.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO