Retail&Agrobusiness

Compania D'aucy România, care comercializează conserve de legume, mizează anul acesta pe vânzări totale de 3,5 mil. euro

 Compania D'aucy România, care comercializează conserve...

Autor: Roana Rotaru

05.10.2016, 13:41 600
D'aucy România, parte a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre principalii jucători de pe piaţa legumelor conservate, mizează anul acesta pe vânzări totale de circa 3,5 mil. euro  în creştere cu circa 6 % faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.
 
„An de an businessul nostru creşte, în 2016 avem o creştere de 6% faţă de 2015, ne aşteptăm la o cifră de afaceri de 3,5 mil. euro. Nu este foarte mult, dar suntem şi noi la început fiind prezenţi pe piaţă locală din 2011. Circa 57% din cifra de afaceri vindem în marile lanţuri de magazine de comerţ modern, 32% prin distribuitori şi 11% către HoReCA”, a declarat Crina Zdravcu, director comercial al Dăaucy România, în cadru unui eveniment de presă dedicat lansării a două noi game de produse.
 
Românul consumă anual circa 2,2 kilograme de legume conservate, iar pe primele locuri în topul preferinţelor lor sunt conservele de mazăre, pormb şi fasole, potrivit reprezentanţilor companiei care spun că clienţii lor au un nivel mediu de educaţie, venit mediu, vârstă cuprinsă între 25 şi 30 de ani şi un interes crescut pentru un stil de viaţă sănatos, potrivit profilului pe care aceştia i l-au conturat.
 
 „Cele mai vândut produs din portofoliul nostru este porumbul. Aici pot spune fară să greşesc că dominăm piaţa de porumb din România dacă adunăm brandul cu marca privată prin contractele pe care le avem cu retailerii. Porumbul şi mazărea reprezintă peste 60% din cifra de afaceri după care  în top urmează fasolea verde şi fasoale boabe ”, a spus Crina Zdravcu.
 
Divizia din România este parte a grupului francez D'aucy Group,care funcţionează după modelul unei cooperative. Grupul francez deţine 30 de unităţi de producţie în trei ţări, 9.000 de membri în cadrul cooperativei (fermieri cu care colaborează şi care sunt, în majoritate, şi acţionari) şi 4.500 de angajaţi. Anul trecut, D'aucy Group a raportat un business de 1,3 miliarde de euro, cumulat pe toate diviziile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO