Retail&Agrobusiness

Cum se măsoară digitalizarea în sectorul de retail? Peste 50.000 de persoane au rămas fără loc de muncă de la începutul anului

Cum se măsoară digitalizarea în sectorul de retail?...

Autor: Alex Ciutacu

02.07.2018, 17:05 183

Aproximativ 50.000 de locuri de muncă au dispărut în prima jumătate a anului încât sectorul de retail s-a confruntat cu maratonul închiderilor de magazine, potrivit The Independent.

Analizele arată că 50.000 de oameni au fost concediaţi sau şi-au văzut locul de muncă pus în periciol, majoritatea dintre ei lucrând în magazine de stradă deţinute de branduri cunoscute.

Doar în ultimele săptămâni, retailerul House of Fraser s-a văzut forţat să concedieze 6.000 de persoane în urma planului de a închide magazine, în timp ce retailerul Poundworld a intrat sub administrare specială, fiind astfel puse în pericol peste 5.000 de locuri de muncă. Raportul vine după prăbuşirea giganţilor Toys R Us şi Maplin de anul acesta.

„Retailul este dependent de banii din buzunarele clienţilor. Unul dintre motivele pentru care anumite magazine se chinuie să vândă este acela că salariile nu au crescut prea mult”, spune Frances O Grady, secretar general al sindicatului TUC.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO