Martine Draullette, manager general Roche România: Nu cred că vreo companie farma va avea creştere pe piaţă, aşa că obiectivul nostru a fost să schimbăm modelul de distribuţie

Secțiune susținută de Medlife Logo

19 dec 2016 Autor: Georgiana Mihalache

„Sistemul de sănătate trebuie văzut ca o investiţie, nu ca un cost. Cred că este o problemă cu re­putaţia profesională în sistemul de să­nă­ta­te, trebuie să fie reconstruită imaginea doc­to­rilor şi a industriei.“

Finanţarea sistemului de sănătate, le­gis­laţia din sector şi reputaţia profesională din domeniu re­pre­zintă principalele provo­cări din piaţa de profil, crede Martine Draullette, managerul general al companiei far­maceutice Roche România, la aproape doi ani de când a preluat conducerea sub­sidiarei gigantului elveţian.

„Accesul la inovaţie este o provocare. Sis­temul de sănătate nu este văzut ca o in­ves­ti­ţie, ci ca un cost. Trebuie însă văzut ca o in­ve­stiţie pentru a menţine o creş­tere eco­no­mi­că sustenabilă. Cred că este o problemă cu re­putaţia profesională în sistemul de să­nă­ta­te, trebuie să fie reconstruită imaginea doc­to­rilor şi a industriei“, a spus Martine Draullette.

Ea a arătat că, în contextul îmbă­trâ­nirii populaţiei, bugetul pentru medica­men­te nu a crescut în ultimii ani, iar legis­laţia românească îngreunează procesul prin care este adus în piaţă un medicament apro­bat de autorităţile europene, astfel încât tim­pul de aşteptare pentru ca acel produs să intre pe piaţă poate ajunge şi până la cinci ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
refuz
, piata
, romania
, companie
, crestere
, distribuire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide