Retail&Agrobusiness

Retailerul H & M se pregăteşte să depăşească pragul de 200 mil. euro cifră de afaceri

Vânzările per magazin ale grupului H & M România s-au situat în jurul valorii de 2 mil. euro

Vânzările per magazin ale grupului H & M România s-au situat în jurul valorii de 2 mil. euro

Autor: Cristina Rosca

30.06.2017, 00:05 338

Suedezii ar fi primul jucător din piaţa de modă locală care ar depăşi acest prag.

Lanţul de magazine de modă H & M, intrat pe piaţa locală în primăvara lui 2011, a terminat primele şase luni ale anului financiar 2016-2017 cu afaceri de 1.090 de coroane suedeze, respectiv 112 mil. euro, în urcare cu peste 13% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

Dacă evoluţia se va menţine pe un trend ascendent şi în cea de-a doua parte a anului financiar, atunci suedezii ar putea deveni primul nume din moda locală care să spargă pragul de 200 mil. euro cifră de afaceri. Anul financiar al H & M începe la 1 decembrie şi se încheie la 30 noiembrie în anul următor. H & M ajunsese la 31 mai (finalul primului semestru din anul financiar 2016-2017) să deţină în România 55 de magazine, după cinci deschideri şi două închideri (de fapt relocări). Cifrele includ atât rezultatele reţelei H & M, cât şi pe cele ale COS, un brand intrat în urmă cu puţin peste un an pe piaţă.

H&M, unul dintre cele mai populare şi cunoscute grupuri de la nivel mondial, are în total în portofoliu şapte branduri, iar al şaptelea (&Other Stories) a fost anunţat în 2013. Suedezii sunt cunoscuţi pentru bran­dul cu acelaşi nume, lansat şi pe piaţa locală în urmă cu mai bine de cinci ani, după mai bine de alţi cinci ani de tatonări. Sub umbrela Hennes & Mauritz se găsesc însă şi COS, Monki, Weekday, Cheap Monday şi H&M Home. De altfel, puţini sunt cei care ştiu că H&M are şi alte „branduri surori“ mai puţin cunoscute. Pe piaţa locală sunt prezente doar două, H & M şi Cos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO