Retail&Agrobusiness

Rezervat de Revelion. Cum arată indicatorul de rezervări pentru cele mai mari zece oraşe din ţară

Rezervat de Revelion. Cum arată indicatorul de...

Autor: Mirabela Tiron

16.12.2014, 07:15 531
Doar 15 din cele 269 de unităţi de cazare din Sibiu figurau ieri ca fiind disponibile  de Revelion, în perioada 31 decembrie - 2 ianuarie, pe site-ul in­ter­naţional de rezervări booking.com.
 
Altfel spus, 93% din camerele hotelurilor şi vilelor din Sibiu, ce se vând prin această platformă online, sunt rezervate de turişti, acesta fiind  al doilea oraş  cu cel mai mare grad de ocupare în acea perioadă, după Braşov, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de pe site-ul de rezervări.
 
În Braşov gradul de ocupare în perioada menţionată mai sus este de 97%, potrivit datelor de pe booking.com, care arată câte din unităţile de cazare din sistemul de rezervări mai sunt disponibile din total. Doar 20 de hoteluri din cele 770 înscrise pe site-ul de rezervări mai aveau camere libere joi.
 
„Sibiul are o imagine bună, a explodat ca destinaţie turistică după ce a devenit capitală europeană culturală în 2007. Faţă de alte oraşe, Sibiul beneficiază de suplimentul de imagine dat de Transilvania, de castelele şi zonele din împrejurimi. Oferta este generoasă pentru turişti. Mai mult, Sibiul este printre primele oraşe care au adoptat de la austrieci conceptul de pieţe de Crăciun“, a spus Gheorghe Fodoreanu, proprietar al agenţiei de turism Invitation România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO