Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari crescători de porci. Andrei Petru, Pigcom: În primele patru luni ale anului, porcul s-a vândut cu un preţ dezastruos

Topul celor mai mari crescători de porci. Andrei Petru,...

Autor: Roana Rotaru

23.06.2016, 00:06 2020

Afacerile crescătorilor de porci din România au înce­put să fie din nou profitabile după ce preţul pe kilogramul de carne de porc în viu a urcat de la 3,4 lei în primele patru luni ale anului la aproximativ 6,2 lei pe kilogram în prezent, cât primesc acum fermierii de la abatoare. Potrivit antrepre­norilor care se ocupă cu creşterea porcinelor, pierderile pe care le-au suferit fermierii în pe­rioa­da ianuarie – aprilie 2016 au fost de ordinul miliardelor de lei, în funcţie de efectivul de animale.

 „În primele patru luni ale anului,  porcul s-a vândut cu un preţ dezastruos, cu 3,4 lei kilogramul în viu, sub preţul de pro­ducţie, iar acum preţul a ajuns mai bun, dar paguba a fost făcută. Ca să ne recuperăm paguba avem nevoie de cel puţin şase luni de zile, să ajungem la un echilibrul“, a decla­rat pentru ZF Andrei Petru, proprietarul fermei de porci Pigcom, care deţine 20.000 de animale pe care le vinde către abatoarele autorizate, iar 20% din producţie o vinde prin cele patru  magazine proprii.

Compania Pigcom care este în top 10 cele mai mari companii din industria creşterii porcinelor, după cifra de afaceri,  a înregistrat o scădere a vânzărilor totale de aproxi­mativ 17% în 2015 faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO