Companii

Rezervările la bilete de avion au crescut cu 10%-20%: O parte din românii din străinătate se întorc acasă iar alţii îşi cheamă familia în Spania sau Italia

Rezervările la bilete de avion au crescut cu 10%-20%: O parte din românii din străinătate se întorc acasă iar alţii îşi cheamă familia în Spania sau Italia

Autor: Mirabela Tiron

14.04.2012, 19:17 402

Companiile aeriene low-cost Wizz Air şi Blue Air au vândut mai multe bilete de avion cu ocazia sărbătorilor pascale. Rezervările şi gradul de încărcare al avioanelor au crescut cu 10%-20%, potrivit reprezentanţiilor oepratorilor aerieni.

«În perioada de dinaintea vacanţei de Paşte de anul acesta, traficul pe site-ul wizzair.com, varianta în limba romana a crescut cu peste 30%. Rezervările pe cele 25 de rute din şi spre România au crescut cu 10% », a declarat György Abrán, Chief Commercial Officer Wizz Air. El a mai precizat că gradul de ocupare mediu a atins nivelul de 90% datorită cererii mari pentru bilete de avion.

Oficialii companiei low-cost Blue Air au transmis că au comparat gradele de încărcare ale avioanelor pentru lunile martie şi aprilie la aceeaşi dată din lună iar din comparaţie rezultă o creştere a gradului cu 21%.

"O comparaţie relevantă va fi la sfârşitul lui aprilie, când ambele luni vor fi închise, deoarece din comparaţia de sus rezultă doar comportamentul pasagerilor în a cumpără cu mai mult timp înainte pentru sărbători", au transmis ei.

Reprezentanţii companiei aeriene de stat Tarom nu au răspuns la solicitarea ZF.

Şi agenţiile de turism au transmis că s-au făcut mai multe rezervări la biletele de avion în această perioadă atât înspre România din Spania şI Italia cât şi în sens invers. Cu aproape 35% au crescut rezervările pentru destinaţiile unde muncesc români, potrivit Happy Tour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO