Companii

România a înregistrat în septembrie cea mai mare creştere lunară din UE a sectorului de construcţii

17.11.2010, 13:37 17

România a înregistrat în septembrie cea mai mare creştere dinUniunea Europeană (UE) a producţiei din sectorul construcţiilor, de4%, comparativ cu luna anterioară, în condiţiile în careactivitatea medie la nivel comunitar, calculată pentru 14 state, ascăzut cu 1,7%, potrivit datelor Eurostat citate de Mediafax Business.

În afara României, dintre ţările prezentate în raportul birouluide statistică al UE, trei au înregistrat creşteri ale producţieidin sectorul construcţiilor, respectiv Polonia (2,9%), Suedia(1,4%) şi Germania (0,4%). Indicatorul a stagnat în Cehia şi aconsemnat cele mai accentuate scăderi în Slovenia (8,3%), Slovacia(7,6%) şi Portugalia (4,6%).

Activitatea din construcţii din România s-a redus cu 14,6% în altreilea trimestru, comparativ cu cel anterior, cea mai accentuatăscădere din UE. La nivel comunitar producţia trimestrială a coborâtcu 1,8%, indicatorul evoluând negativ în cinci din 16 stateeuropene.

În ritm anual, în septembrie, producţia din construcţii acoborât cu 14,2% în cazul României, scădere mai mică doar decât ceaa Spaniei (37,3%) şi a Sloveniei (18,5%). La nivel comunitar,activitatea s-a restrâns cu 3,6%. În trimestrul trei, comparativ cuperioada similară din 2009, indicatorul a scăzut cu 18,3% în cazulRomâniei, evoluţie negativă depăşită doar de Spania (35,5%), şi cu3,2% în UE. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO