Companii

Românii cheltuie aproape 110 mil. euro pe produse de igienă orală, pe o piaţă care a crescut cu 25% în ultimii cinci ani. Românii sunt în continuare codaşi la consumul per capita, cu 0,5 euro pe lună, însă diferenţele faţă de Polonia şi Ungaria se atenuează

ANALIZĂ

Autor: Cristina Roşca

19.11.2019, 17:20 346

Creşterea puterii de cumpărare i-a determinat pe români să cheltuie mai mulţi bani pe periuţe şi pe pastă de dinţi, cele două pieţe crescând constant în fiecare dintre ultimii cinci ani.

„Vânzările de periuţe de dinţi continuă să crească şi consumatorii au început să înţeleagă că aceste produse au o durată de viaţă redusă, motiv pentru care trebuie schimbate regulat. Ce este interesant pe piaţa din România este faptul că au pătruns tipuri de produse inovatoare, dincolo de modelele clasice“, arată analiştii companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Datele arată că românii cheltuie anual aproape 40 mil. euro pe periuţe de dinţi şi circa 70 de milioane de euro pe pastă de dinţi. Totuşi, prima categorie postează creşteri de vânzări mai alerte, mai exact un plus de 35% în ultimii cinci ani. Prin comparaţie, vânzările de pastă de dinţi au crescut cu 25% în aceeaşi perioadă. Există şi alte segmente de piaţă mult mai mici precum cele ale apei de gură sau ale aţei dentare, însă acestea nu au fost analizate aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO