Fiecare român mănâncă în medie 21 de kilograme de pui în fiecare an, cu o treime mai puţin decât spaniolii sau britanicii şi la jumătate faţă de americani, potrivit datelor Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui de pe piaţa locală.
"Cei de la oraş mănâncă într-o măsură similară cu ceilalţi europeni, diferenţele vin din puii produşi la ţără care nu sunt înregistraţi nicăieri", spune Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău,un business de 120 de milioane de euro.
Între statele europene cei mai mari consumatori de carne de pui sunt luxemburghezii, cu un consum mediu de 40 de kilograme/capita în timp ce la polul opus bosniacii, albanezii şi sârbii consumă sub zece milioane în fiecare an, potrivit themeatsite.com
Top cinci ţări cu cel mai mari consum de carne de pui din Europa
Ţara Consum (kg/capita)
Luxemburg 40
Marea Britanie 30
Ungaria 28
Spania 27
Islanda 26
Sursa: themeatsite.com
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels