Companii

Rombat estimeaza vanzari de 17 mil. dolari

03.12.2002, 00:00 20

Compania Rombat Bistrita, specializata in producerea de acumulatori, baterii si pile electrice, estimeaza, pentru acest an, un profit brut de 120 de miliarde de lei (3,6 milioane de dolari) la un volum total al incasarilor de 565 miliarde de lei (17,1 milioane de dolari), a declarat ieri  directorul general al societatii, Ioan Repede.
"Pe primele noua luni ale acestui an, cifra de afaceri s-a ridicat la 362 miliarde de lei, in timp ce profitul brut a depasit 60 miliarde de lei. De obicei, in ultimul trimestru al anului, productia, respectiv vanzarile de acumulatori se dubleaza comparativ cu prima jumatate a anului, ca urmare a cresterii cererii in aceasta perioada a anului", a spus Repede.
Anul trecut, compania a raportat un profit net de 72,4 miliarde lei la o cifra de afaceri de 482,9 miliarde lei. Veniturile totale au fost de 495,4 miliarde lei, fata de 359,6 miliarde lei in 2000, iar cheltuielile totale s-au ridicat la suma de 406,5 miliarde lei.
Pentru acest an, Rombat a alocat pentru investitii aproximativ un milion de dolari, destinatia fondurilor fiind achizitionare de noi utilaje si efectuarea de lucrari de constructii si montaj in cadrul unor hale de productie.
Principalii beneficiari ai Rombat sunt Dacia-Renault Pitesti, unitati care apartin de Ministerul Apararii Nationale (MApN) si o serie de regii autonome.
Pe piata acumulatorilor, unde estimarile Rombat indica o cota de piata de 63%, compania este concurata de Acumulatorul Bucuresti, Eletroautoservice Bucuresti si Sprinter 2000 Brasov.
Compania are un capital social de 13,881 miliarde lei, actionari fiind salariatii societatii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO