Companii

Romcarbon investeste pentru productia de fibre

26.10.2005, 18:18 54

Actionarii producatorului de mase plastice Romcarbon Buzau au aprobat participarea societatii cu suma de 750.000 de dolari (2,25 mil. lei) la capitalul social al companiei Greenfiber International, a carei principala activitate o constituie productia de fibre poliesterice, utilizate in industria textila.

Societatea Greenfiber a fost infiitata in prima parte a acestui an de un grup de actionari taiwanezi care controleaza compania Greentech Buzau, singura din Romania care are ca obiect de activitate recuperarea si reciclarea deseurilor din plastic, care vor fi utilizate ca materie prima pentru obtinerea fibrelor poliesterice. Principalul actionar al Greentech este societatea Living Plastic Industry, care detine si peste 38% din actiunile Romcarbon.

"Unul din motivele pentru care aceasta investitie prezinta interes este faptul ca in Romania aduce un element de noutate prin natura materiei prime folosite. Nu mai exista un asemenea producator nici in Romania si nici in vecinatatea tarii", a spus Hung Ching Ling, presedintele consiliului de Administratie al Romcarbon.

Actiunile Romcarbon sunt listate la Categoria a II-a a Bursei Electronice Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 5,3 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de peste 7,8 mil. lei (2,17 mil. euro). stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO