Companii

Romdis, plus 32% pe baza cresterii vanzarilor McDonald's

14.06.2007, 20:23 133

Compania Romdis, furnizorul de servicii logistice si de distributie pentru lantul McDonald's, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 32% in euro pe primul trimestru fata de perioada similara din 2006. Ritmul de crestere a fost de 26% in lei, in aceeasi perioada.
Romdis ar putea ajunge la afaceri de 35,7 mil. euro (117 mil. lei) pana la finele anului, potrivit propriilor estimari.
"In primul trimestru al anului am inregistrat rezultate mai bune decat media pietei de profil. Nu ne-am modificat targetul initial de crestere cu 15% a afacerilor in acest an, comparativ cu 2006", a declarat Dumitru Apostol, directorul financiar al Romdis.
Distribuitorul a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 30,2 mil. euro, in crestere cu 27% fata de 2005. In acelasi timp, profitul brut al companiei a inregistrat o crestere de aproape 100%, pana la peste 0,5 mil. euro, potrivit propriilor date. Romdis si-a planificat extinderea capacitatilor logistice, proiect care urmeaza sa fie prezentat actionarilor companiei pentru aprobare.
Romdis a fost infiintata in anul 1995 ca reprezentanta pe piata romaneasca a grupului Alpha Management GmbH, furnizor de servicii logistice integrate pe sectorul FMCG (bunuri de larg consum).
Compania Alpha Management GmbH este membra a Alpha Group, creat in anul 1981 in Germania pentru a furniza servicii logistice retelei de restaurante McDonald's. Alpha Group distribuie in prezent materiile prime pentru apoximativ 4.000 de restaurante McDonald's, in 32 de tari din Europa. Cele doua companii au intrat aproape simultan pe piata romaneasca, in anul 1995, si au continuat parteneriatul existent deja la nivel international.
Lantul de restaurante fast-food McDonald's, care numara in prezent 52 de unitati, si-a planificat pe termen mediu si lung alte aproximativ 50 de inaugurari, ca urmare a cresterii veniturilor consumatorilor de pe piata romaneasca. Planurile acestuia prevad deschiderea a patru restaurante in acest an. Compania McDonald's Romania, care opereaza cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food de pe piata locala si deruleaza in prezent un proiect de remodelare a locatiilor sale, a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 67 mil. euro, in crestere cu aproximativ 34% fata de perioada anterioara.
Printre partenerii Romdis se numara si reprezentanta in Romania a producatorului francez de vinuri si bauturi spirtoase Pernod-Ricard. Pe piata serviciilor de distributie a bunurilor de larg consum mai activeaza companiile Interbrands Marketing& Distribution, Top Brands Distribution, Aquila Group sau Macromex. Cei mai mari zece jucatori pe piata de profil au inregistrat anul trecut o crestere medie de aproximativ 25% a afacerilor fata de 2005, potrivit datelor furnizate de companii si centralizate in Anuarul de Business editat de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO