Companii

Rotary are proiecte imobiliare de 300 mil. euro

Rotary are proiecte imobiliare de 300 mil. euro

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Rotary este ansamblul Belvedere Baneasa

14.08.2008, 20:00 620

Rotary Constructii, companie detinuta de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru, va investi in urmatorii cinci ani peste 300 mil. euro in proiecte imobiliare, dupa ce a activat timp de mai multi ani doar pe piata constructiilor.
Compania detine o suprafata de circa 20-25 de hectare de teren in Capitala pe care ar putea sa dezvolte in urmatorii ani proiecte imobiliare, strategia pe termen lung a companiei fiind sa reduca treptat proiectele de constructii si sa se concentreze pe dezvoltarea de proiecte imobiliare.
"Strategia noastra pentru urmatorii cinci ani este sa devenim dezvoltator si sa reducem activitatea de constructii. Stim sa construim, pentru ca avem o activitate indelungata in spate in acest domeniu, si proiectele imobiliare sunt mai profitabile. Consideram ca in luna martie-aprilie 2009 blocajul de pe piata imobiliara isi va reveni si vom asista din nou la vanzari similare cu cele din 2007", a declarat pentru ZF Daniela Rotaru, directorul de dezvoltare al Rotary Constructii. Pe partea de constructii cel mai important proiect al companiei este reabilitarea Bibliotecii Nationale, lucrare in valoare de 64 mil. euro, care se va intinde pe urmatorii cinci ani.
Compania va investi circa 100 mil. euro pentru dezvoltarea unui proiect denumit Colosseum Tower, care va cuprinde o cladire de birouri cu 32 de etaje si o inaltime de 125 de metri, amplasata in zona Pipera, acesta fiind una dintre cele mai inalte constructii din Capitala. "Colloseum Tower se afla deocamdata in stadiul de proiectare. Am obtinut PUZ-ul, insa proiectul va fi definitivat in urmatorii doi ani, iar constructia va fi finalizata in trei ani, avand in vederea complexitatea proiectului", spune Rotaru.
Rotary Constructii dezvolta si ansamblul rezidential Belvedere Baneasa, proiect care va cuprinde patru blocuri cu 668 de apartamente, precum si spatii comerciale, sociale si de recreere. Nivelul investitiei pentru acest proiect se ridica la 90 mil. euro.
"Pentru Belvedere Baneasa am contractat o finantare de 35 de milioane de euro de la BCR si am contractat deja 20% din apartamente. Vom atrage credite si pentru alte proiecte, precum Colloseum Tower", afirma Rotaru. Lucrarile au inceput la 1 iunie 2008, urmand sa fie finalizate in patru ani. Ansamblul rezidential si centrul de birouri sunt amplasate pe un teren de sapte hectare, aflat in proprietatea Rotary Constructii.
Un alt proiect important in care este implicata firma este ansamblul rezidential Antiaeriana, in sectorul 5 al Capitalei. Proiectul, dezvoltat impreuna cu firma Isorast Tehnology, vizeaza constructia a circa 2.000 de apartamente, pentru angajatii Ministerului Apararii, in cadrul unui parteneriat public-privat.
"Apartamentele din cadrul proiectului Antiaeriana se vand foarte repede, ritmul fiind de 40 de locuinte pe zi. Pretul de vanzare al locuintelor va fi de 715 euro/ metru patrat, inclusiv TVA, iar marja de profit nu poate depasi 5%", explica Rotaru.
Ansamblul rezidential va fi situat pe un teren de 16,2 hectare, apartinand Ministerului, din care locuintele vor fi construite pe o suprafata de 10,9 hectare.
Valoarea totala a investitiei este de 210 mil. euro, contributia Rotary Constructii ridicandu-se la 120 mil. euro. Diferenta de finantare este asigurata de Isorast Technology. Rotary va construi 1.224 din cele aproximativ 2.000 de locuinte.
Printre proiectele derulate ca antreprenor se numara si consolidarea si reabilitarea a doua sedii pentru Ministerul de Interne (Politia Capitalei), contracte in valoare de 30 milioane de euro.
Rotary Constructii a primit mai multe oferte de preluare anul trecut, toate fiind declinate. Suma cea mai mare a fost propusa de o companie spaniola, care a oferit 80 mil. euro. Oferta nu a vizat si terenurile aflate in proprietatea companiei, evaluate la peste 100 mil. euro, a afirmat reprezentantul Rotary Constructii.
Compania si-a bugetat pentru anul acesta afaceri de 40 mil. euro, in crestere cu 17% fata de anul precedent si estimeaza un nivel de 60 mil. euro in 2009, pe baza valorii contractelor din portofoliu. Rotary Constructii detine doua baze de productie, in Berceni si Jilava, de trei respectiv 4,5 ha.
Rotary Constructii are 400 de muncitori permanenti si 2.000 aflati sub contract temporar. Compania a subcontractat in luna mai un numar de 150 de muncitori chinezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO