Companii

SAAF va administra vagoane romanesti

21.06.2000, 00:00 33



Societatea de Administrare a Activelor Feroviare (SAAF) a constituit doua societati mixte, cu parteneri americani si francezi, ambele avand ca obiect de activitate leasingul de vagoane si locomotive, a declarat Mircea Dinu, directorul general al SAAF, citat de Mediafax.

Compania Vagon Leasing, formata prin participarea SAAF si a unui grup de investitori desprins din fosta societate cu capital majoritar american Greenbrier Romania, va deveni operationala in data de 26 iunie, cand partea americana va transfera in Romania suma de doua milioane de dolari, reprezentand capitalul social al noii societati.

Vagon Leasing va inchiria vagoane din parcul SAAF pe piata est-europeana, precum si in Turcia. Un prim lot de 44 de vagoane a fost livrat deja partenerilor turci in cursul zilei de luni, transportul acestora catre beneficiari realizandu-se cu ferryboat-ul.

A doua societate mixta la care participa SAAF este constituita impreuna cu compania franceza Touax si are un capital social de un milion de euro, SAAF detinand un pachet de 45% din actiuni, rezultat din contributia in natura cu vagoane, locomotive si containere. Partenerul strain participa cu finantarea necesara reabilitarii materialului rulant care va fi oferit in leasing pe piata europeana de profil. Pana in luna august, in baza unui prim contract care va fi realizat in urma acestei asocieri, SAAF-Touax va inchiria unor parteneri belgieni un numar de 200 de vagoane platforma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO