Companii

Saint-Gobain Glass majoreaza investitia de la Calarasi la 136 mil. euro

18.05.2010, 23:11 110

Grupul francez Saint-Gobain Glass va investi inca 6 mil. euro inunitatea de productie de sticla de la Calarasi, dupa ce a investitdeja 130 mil. euro intr-un proiect greenfield (de la zero), cel maimare realizat dupa '90 in industria constructiilor.

Noua investitie implica constructia unei linii de productie asticlei laminate, iar lucrarile vor demara in a doua jumatate aanului, noua linie urmand sa fie operationala la mijlocul lui2011.

"Platforma noastra de productie din Romania a fost conceputa caun centru regional, servind in special Romania si pietele dinBalcani. Din perspectiva noastra, potentialul de crestere alRomaniei si al pietelor din regiune a ramas intact, cu toatedificultatile economice temporare actuale. Astfel, dezvoltareaacestei platforme si continuarea extinderii portofoliului deproduse fabricate la Calarasi sunt cat se poate de firesti", spuneOvidiu Pascutiu, directorul general al Saint-Gobain GlassRomania.

Noua capacitate de productie de sticla laminata va ajunge ladoua milioane de metri patrati anual, iar procesul tehnologic vaconsta in ansamblarea a doua foi de sticla float (care sunt dejaproduse la fabrica din Calarasi) prin intermediul unei folii depolivinilbutiral (PVB). Sticla va oferi ulterior protectie laaccidente, va reduce aproape de zero radiatiile ultraviolete si vaavea mai multe aplicatii decorative.

Francezii au inceput investitia de la Calarasi in toamna lui2004, iar trei ani mai tarziu era finalizata prima investitie de100 mil. euro in productia de sticla float (pentru constructii),ulterior fiind majorata cu inca 30 mil. euro prin instalarea in2008 a unei linii de acoperiri metalice. In fabrica lucreaza inprezent 250 de angajati.

Grupul francez Saint-Gobain a investit in ultimii patru anipeste 230 mil. euro pe piata locala, fiind prezent cu noua firmeSaint-Gobain Construction Products Romania (fosta Rigips Romania),Saint-Gobain Glass, Saint-Gobain Isover,

Saint-Gobain Conducte, Saint-Gobain Abrazivi, Saint-GobainWeber, Saint-Gobain Brodrene Dahl, Ventistal Marine si MTI Impex,fiind cel mai agresiv investitor din industria constructiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO