Companii

Samus Mex mizeaza pe venituri de 16,5 mil. dolari

04.04.2003, 00:00 28

Producatorul de mobila Samus Mex din Dej, companie membra a grupului Mobexpert, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 446 miliarde lei (13,5 milioane de dolari), in crestere cu 22% fata de rezultatul inregistrat in anul precedent.
Pentru acest an, compania estimeaza venituri totale de 610,36 miliarde de lei (16,5 milioane de dolari) si un profit brut de aproape 60 de miliarde de lei, comparativ cu 32 miliarde lei in 2002.
Potrivit raportului anual transmis de companie pietei RASDAQ, "profitul superior preconizat se va obtine printr-o crestere mica a veniturilor si reducerea semnificativa a cheltuielilor".
Pe baza rezultatelor obtinute anul trecut, Samus Mex va acorda dividende de aproape 19 miliarde de lei, respectiv un dividend brut de 874,2 lei/actiune. In plus, din profitul net de 29,3 miliarde de lei, aproape noua miliarde vor fi alocate pentru investitii.
Samus Mex, una dintre cele mai mari fabrici de mobila din Romania, este specializata in productia de serie de mobilier de casa A‚a€“ living, dormitoare, mic mobilier. Studiile de piata, citate de Mobexpert, arata ca, in Franta, piata predilecta a fabricii, o locuinta din zece este mobilata cu produse Samus Mex.
Actiunile Samus Mex sunt listate pe piata RASDAQ, la categoria de baza, principalul actionar fiind omul de afaceri Dan Viorel Sucu, patronul grupului Mobexpert, cu 63,43% din actiuni. Ultima tranzactie cu titlurile Samus Mex a fost incheiata in sedinta de ieri, la un pret de 2.600 lei/actiune, cotatie la care capitalizarea bursiera a firmei este de circa 1,7 milioane de dolari.
In afara de fabrica din Dej, grupul Mobexpert mai detine sase fabrici in Bucuresti, Targu Mures si Suceava. Firmele din grupul Mobexpert au realizat o cifra de afaceri totala de 110 milioane de euro.
In urmatorii cinci ani planul de dezvoltare Mobexpert prevede deschiderea a cate doua magazine mari anual, atat in Bucuresti, cat si in capitalele tarilor invecinate. Noile magazine Mobexpert vor avea o suprafata totala construita de 10-12.000 metri patrati, fiecare necesitand investitii de peste cinci milioane euro.
Mobexpert este prima companie din industria mobilei care a inceput sa investeasca langa hipermarketuri. Compania construieste in prezent un magazin de 10.000 de metri patrati langa hipermarketul Carrefour din Chiajna, care urmeaza sa fie deschis pe 1 iulie. In plus, Mobexpert va incepe, dupa obtinerea tuturor autorizatiilor, constructia unui alt complex langa hipermarketul Cora ce se construieste la Granitul, in cartierul Pantelimon.
bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO