Companii

Sanofi-Aventis: Grupul nu are o unitate de cercetare preclinică în România

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

09.03.2011, 23:15 45

Sanofi-Aventis a infirmat informaţia din cotidianul francez LaTribune potrivit căreia ar urma să închidă o unitate de cercetarepreclinică din Bucureşti şi a anunţat că de altfel nici nu deţine oastfel de unitate în România.

"Sanofi-Aventis nu are în acest moment şi nici nu a avut vreounitate de cercetare pre-clinică în România. Informaţia apărută înpresă referitoare la acest punct este fără îndoială o eroare", aanunţat grupul farmaceutic. La Tribune a relatat că Sanofi-Aventisva închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti şi vaexternaliza unele activităţi, măsurile fiind parte a unui plan dereorganizare care presupune şi desfiinţarea a 700 de locuri demuncă în Europa, în special în Germania şi Portugalia.

Grupul francez a lansat la sfârşitul anului trecut un plan dereorganizare în urma căruia numărul subsidiarelor europene va firedus de la aproximativ 30 în prezent la zece. În cadrulprogramului, compania va externaliza funcţiile suport, în specialpe cele legate de plăţi, în România, notează La Tribune.Sanofi-Aventis a arătat într-o declaraţie de presă că va efectua înacest an o reconfigurare a operaţiunilor sale comerciale înEuropa.

Sanofi-Aventis, al patrulea producător de medicamente din lume,este acţionarul majoritar al Zentiva România (care include şi fostafabrică Sicomed), ca urmare a achiziţiei grupului ceh Zentiva în2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO