Companii

Şantierul naval Tulcea va construi carena unei nave de 100 mil. euro pentru o companie norvegiană

Şantierul naval Tulcea va construi carena unei nave de...

Autor: Vlad Popescu

25.08.2013, 16:06 1456

Compania norvegiană Vard Holdings Limited va produce o navă de 100 milioane euro pentru grupul norvegian Farstad Shipping, carena urmând să fie construită în România, la şantierul naval Tulcea.

Vasul, cu o lungime de 143 metri, va avea ca destinaţie lucrări de construcţii, inspecţie şi mentenanţă pentru proiecte offshore, potrivit unui comunicat al Vard.

Nava va avea un echipaj de până la 130 de persoane şi va fi echipată cu două macarale, cea mai mare dintre acestea având capacitatea de ridicare de 250 tone.

Livrarea este programată pentru trimestrul al treilea al anului 2015.

Carena va fi construită la şantierul naval Vard Tulcea, iar nava va fi asamblată şi dotată cu utilaje la Langsten, în Norvegia.

Vard a anunţat, la începutul săptămânii trecute, semnarea unui contract de 1,1 miliarde de dolari pentru construirea a patru nave de construcţii offshore destinate gigantului brazilian Petrobras. Carenele a două dintre aceste nave vor fi construite la Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO