Companii

Schroders lanseaza un fond agricol

18.08.2008, 19:45 23

Compania Schroders din Marea Britanie, consultantul financiar al Fondului Proprietatea, va lansa un vehicul de investitii cu un capital de 480 mil. dolari (circa 330 mil. euro) pentru achizitia de terenuri agricole in mai multe tari, inclusiv in Romania.
"Oportunitatile pe aceasta piata sunt remarcabile. Preferam terenuri in Australia, Brazilia, Canada si Romania, unde ne asteptam sa obtinem profituri mai mari decat in Statele Unite sau in Marea Britanie", a declarat Mark Bridgeman, administratorul vehiculului, citat de Bloomberg.
Schroder Agricultural Land Fund are in vedere achizitia de terenuri si investitii in alte fonduri specializate in acest domeniu. In Romania, Schroder Agricultural Land Fund a semnat deja un memorandum de intelege pentru a investi intr-un nou fond specializat in achizitia de terenuri, administrat, de asemenea, de conducerea vehiculului apartinand companiei Schroders, relateaza Bloomberg.
"Investitiile care vor fi realizate pe piata romaneasca sunt in parcele mici de teren arabil, preturile fiind cu 90% mai mici decat oriunde in Uniunea Europeana. Parcelele vor fi reunite in loturi mai mari pentru constructia de ferme moderne", a adaugat Bridgeman. Fondul este un vehicul de investitii inchis si are ca tinta un profit net de 10-15% pe an intr-o perioada a investitiei de 5-10 ani.
In luna mai, Fondul Proprietatea a selectat Schroders Investment Management pentru servicii de consultanta financiara, firma urmand sa ofere si consiliere societatii in alegerea administratorului de fond.
Anul trecut, compania a avut un profit de 290 mil. lire sterline, iar la finele lunii martie 2008, administra fonduri ale caror active insumau 163,8 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO