Companii

Se văd deja efectele programului Rabla: înmatriculările de maşini noi cresc cu 24% în iunie

Se văd deja efectele programului Rabla:...

Autor: Bogdan Alecu

20.07.2015, 00:06 314
Piaţa locală a urcat pe locul trei la nivel european în topul celor mai mari creşteri din luna iunie în ceea ce priveşte înmatriculările de maşini noi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), cu un avans de 24% faţă de perioada similară a anului trecut. Creşteri mai mari au avut luna trecută doar Portugalia, unde piaţa a urcat cu 34%, şi Lituania cu un avans de 30%.
 
În ceea ce priveşte volumul, cu cele 34.500 de maşini noi înmatriculate, România rămâne la coada clasamentului european, ocupând locul 19. Piaţa locală este depăşită de ţări cu o populaţie de două ori mai mică decât cea locală, dar cu salarii de două ori mai mari, precum Ungaria, Cehia sau Slovacia. România a reuşit însă să depăşească la înmatri­culările de maşini noi Slovenia, ţară cu o populaţie de zece ori mai mică. În total, înmatriculările de autoturisme noi din România au crescut cu 24% în iunie, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), la 8.630 de unităţi. Luna trecută a fost atins totodată maximul ultimilor cinci ani, în condiţiile în care nivelul de 8.600 de maşini noi nu a mai fost depăşit din august 2011 când s-au înregistrat aproape 8.800 de înmatriculări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO