Companii

Şeful Kika: „Mai facem trei-patru magazine, dar de mici dimensiuni“

Akos Forras

Akos Forras

Autor: Corina Mirea

02.10.2015, 00:07 1552

Akos Forras, managerul de origine ungară venit la conducerea retailerului de mobilă şi decoraţiuni Kika România acum mai bine de un an, spune că până la finalul lui 2016 compania ar putea să deschidă trei sau patru magazine în România, pentru care vizează terenuri de mici dimensiuni, amplasate în oraşe cu peste 300.000 de locuitori.

„Oamenii au început să cheltu­iască mai mult, avem mai mulţi vizitatori, iar coşul mediu a cres­cut cu 20% faţă de anul pre­ce­dent. Se simte că au mai multă si­guranţă. Motiv pentru care vrem să des­chidem trei-patru noi magazine. Ne uităm la oraşe importante din pro­vincie, dar şi zona de nord a Ca­pi­talei este interesantă. Nu avem în plan ma­ga­zine de mari dimen­siuni, precum cel pe care îl avem în Mili­tari, care are 14.000 mp, ci vor fi spaţii de 4.000-6.000 mp“, a spus Akos Forras.

Kika România, companie care ope­rează un magazin de mobilă şi de­coraţiuni interioare în zona de vest a Capitalei, este parte a grupului sud-african Steinhoff, al doilea retailer de mobilă din lu­me ca mărime. În ultimul an fiscal (iulie 2014 - iunie 2015) Kika a înregistrat afaceri de 12,5 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO