Companii

Şeful UPS în România: Avem o creştere de 15% a serviciilor pe export, cea mai mare din Europa

Şeful UPS în România: Avem o creştere de 15% a...

Autor: Cristina Roşca

14.11.2016, 00:07 455

Gigantul american UPS a ajuns la trei baze de operare – Bucureşti, Timişoara şi Cluj – şi două aeronave dedicate pieţei locale, iar afacerile s-au apropiat anul trecut de 200 mil. lei. În ceea ce priveşte 2016, România conduce plutonul creşterilor din Europa.

„Clienţii noştri vin din multe sectoare, însă principalele sunt auto, electronice, healthcare, producţie industrială şi textile. Deşi în mod normal când zici textile te gândeşti la produse cu valoare mică realizate în volume mari, în România am observat că se realizează bunuri de valoare mare, care sunt asigurate. Acestea sunt industriile pe care ne concentrăm atenţia. Sunt produse cu valoare adăugată mare, pentru care contează timpul de livrare“, spune Jim Kearney, irlandezul care conduce din primăvara acestui an operaţiunile UPS în România, Ungaria şi Grecia.

Despre cele trei ţări el afirmă că nu le poate compara pentru că sunt foarte diferite una de cealaltă. În Grecia vede că economia se schimbă, vine din spate o nouă generaţie. În România însă vede mai multe oportunităţi pentru UPS. „În fiecare ţară însă ne concentrăm pe anumite sectoare de activitate.“

În România UPS operează prin două entităţi juridice, UPS România şi UPS SCS România, cu afaceri cumulate de 185,5 mil. lei, cu 14% mai mari decât în 2014, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO